Drugi dan izviđačke kadrovske škole

Izvještaj sa drugog dana Izviđačke kadrovske škole prvog i drugog stepena na Boračkom jezeru:

Drugi dan učesnici škole odradili 20 minuta jutarnje gimnastike kako bi se ugodno razbudili. Na jutarnjem zboru zastavu su podigli Tea Gelić i Kamer Maglić.

Edukacija novih izviđačkih lidera predstavlja ključni aspekt Izviđačke kadrovske škole. U prvom bloku predavanja, učesnici prvog stepena su imali predavanje o topografiji i orijentaciji koje je vodio instruktor trećeg stepena, Dragan Ivanković. S druge strane, drugi stepen je imao predavanje o organizaciji jatnog sastanka koje je održao Denis Samardžić-Bimbo, instruktor trećeg stepena.

Nakon predavanja, učesnici drugog stepen dobili su zadatak da osmisle jatni sastanak i prezentiraju ga ostalim učesnicima, pružajući im priliku da primijene svoje novo stjecanje znanja i vještine vođenja. Ova praktična vježba doprinosi njihovom razvoju kao lidera te im omogućuje da izraze svoju kreativnost i organizacijske sposobnosti.

Učesnici prvog stepena su prije ručka imali predavanje o čvorovima koje je vodio instruktor prvog stepena, Karlo Kolar. Instruktorica trećeg stepena, Željka Knežević-Ivanković, održala je predavanje učesnicima prvog stepena na temu izviđačkih metoda rada.

Za večernji program KZPa na na redu je bila logorska vatra. U sklopu programa KZPa učesnicima škole su zvanično uručene marame škole, kao simbol priznanja za njihov trud, angažman i napredak u izviđačkim vještinama.

Nastavak programa izviđačke kadrovske škole slijedi u narednim danima na Boračkom jezeru.