Izvještaj učesnika druge smjene

Čim smo stigli na naše voljeno jezero podijeljeni smo u jedno jato cicibana, jedno jato poletaraca i pčelica i dva starija voda. Isprativši prvu smjenu smjestili smo se u svoje šatore i bungalove aa ondaa nakon ručka, sa mnogo uzbudjenja išli na plažu i uživali u sunčanim satima. Večer smo proveli igrajući igrice upoznavanja i na povečerje otišli mnogoo veseli.

Drugi dan druge smjene probudili smo se uz pjesmicu i išli na jutarnju gimnastiku koju je održao naš naajdraži sportista Demir, zatim trk pranje zubića i jutarnji zbor. Načelnica Anela nam je na doručku rekla da se pripremimo za mnogoo adrenalina i kao što predpostavljate naravno da smo išli na adrenalinski park. Ii opet ide kupanje, naš najbolji dio dana. Na poslijepodnevnim aktivnostima izvlačili smo papiriće sa imenima i tako počeli igrati igricu “tajni prijatelj”.

Za večerašnji kulturno zabavni program imali smo logorsku vatru na kojoj smo pjevali, plesali i gledali skečeve koji su nam pripremili naši drugari. Na povečerje smo otišli u velikom isčekivanju šta nam donosi sutrašnji dan.