Izvještaj trećeg dana izviđačke kadrovske škole

Izvještaj trećeg dana izviđačke kadrovske škole prvog i drugog stepena.

Zastavu na jutarnjem zboru podigle su Anastasija Tomić i Hena Đubo. Nakon jutarnjih aktivnosti krenuli smo s realizacijom našeg plana za treći dan prema rasporedu.

Prvi stepen je imao predavanje o pionirstvu, o tome kako rukovati alatima u prirodi. Predavanje je održao instruktor Dragan Ivaković. Nakon pauze, nastavili smo s instruktoricom Željkom Knežević-Ivanković o ulozi i liku vođe.

Drugi stepen je u prvom bloku predavanja imao prezentaciju o značaju i ciljevima Svjetske izviđačke organizacije WOSM koju je održala instruktorica Dženita Vugdalić. U nastavku predavanja, instruktor Karlo Kolar je razgovarao s učesnicima o međunarodnim izviđačkim aktivnostima.

Nakon ručka i odmora vrijeme je bilo za kupanje i nastavak drugog bloka predavanja.

Prvi stepen škole je imao praktične primjere s instruktoricom Željkom Knežević-Ivanković o tome kako isplanirati vodni sastanak i koje su to vrste sastanaka. Nakon toga su nastavili s obukom o pionirstvu.

Drugi stepen je imao zadatak da s načelnicom Ajom Borić uredi jarbolište.

Na večernjem zboru zastavu su spustili Uma Mešinović i Nikolina Larošić.

Za KZP programom je bilo filmsko veče gdje smo se opustili i uživali uz animirani film “Unutrašnja avantura” zajedno s učesnicima smjene.