Prvi dan Izviđačke kadrovske škole I i II stepena

Dana 14. jula 2023. godine stigli smo na Boračko jezero sa 57 učesnika prvog stepena izviđačke kadrovske škole i 13 učesnika drugog stepena. Prvi dan proveden je na plaži, gdje smo se kupali i uživali u vodi. Nakon kupanja, vratili smo se u kamp i podijelili u mješovite vodove.

Nakon podjele u vodove, Zekerijah Avdić-Zeko, starješina škole, održao je predavanje pod nazivom “Strojeva obuka i uvod u IKŠ” za prvi i drugi stepen škole. Predavanje je bilo informativno i korisno za sve prisutne.

Nakon predavanja, uslijedio je večernji zbor i upoznavanje štaba škole. Svi učesnici su imali priliku upoznati se s članovima štaba i postaviti pitanja vezana uz kamp.

Nakon večere, učesnici škole su se upustili u “Nemoguću misiju” pod vodstvom načelnice Aje Borić. Cilj misije bio je upoznavanje međusobno učesnika i upoznavanje kampa. Ova aktivnost je pružila priliku za timski rad i povezivanje među izviđačima.

Nakon “Nemoguće misije”, učesnici su se okupili kako bi razmijenili dojmove i ispričali svoje doživljaje prvog dana kampa.

Prvi dan izviđačkog kampa na Boračkom jezeru protekao je uspješno i pun događanja, pružajući učesnicima priliku za zabavu, učenje i druženje. Nestrpljivo očekujemo što će nam donijeti drugi dan kampa.

Izviđački pozdrav ZDRAVO!