Prva smjena i Put izazova dan šesti

Iako nesvakidašnji i ovaj dan sam započela našom, dobro poznatom, jutarnjom rutinom. Nakon što nas je sportista razbudio jutarnjom gimnastikom, stigao je najbolji dio jutra – DORUČAK.
Kao i po običaju, doručak je bio jako ukusan…. do te mjere da je rijetko ko stigao pospremiti šatore što je uzrokovalo da se mnogi kreveti prevrnu na smotri. No nisam dozvolila da mi to pokvari dan s obzirom da su nas očekivale jako interesante radionice. Ja kao stariji učesnik smjene sam imala priliku slusati predavanje koje su pripremili prijatelji iz “Zavod za bolesti i ovisnosti”, dok su se naša jata zabavila učeći nove plesne pokrete. Bez obzira što je nama bilo prelijepo, teško je ne osvrnuti se na to da su naši prijatelji sa Puta Izazova dan proveli na izletu, na Ban Viru.

Drugi blok radionica nije bio ništa manje zabavan, ali moram priznati da sam se, makar ja, jako umorila na plaži jer je vrijeme bilo i više nego dobro za provesti ga kupajući se u jezeru. U drugom bloku radionica moji prijatelji iz Sarajeva su iskusili adrenalin zipline-a, dok smo mi saznali dosta novih informacija o samom izviđačkom pokretu tokom Skautske edukacije. U trenutcima kada smo završavali sa radionicama primjetili smo da su se učesnici Puta Izazova već vraćali u kamp te smo odlučili da im priredimo prigodnu dobrodošlicu. Svi zajedno smo se počeli spremati za večernji zbor. Svi znamo da iako večernji zbor krasi ukusna hrana, uvijek nam je draže dočekati zbor za KZP, čija je tema večeras bio FILM. Gledali smo čuveni Madagaskar i moram priznati da mi je večerasnji KZP apsolutno postao najdraži.

Nakon ovako napornog dana priželjkivala sam samo leći u svoj krevet, utonuti u dubok san i kvalitetno se odmoriti za sljedeći dan.
To tada, dragi čitatelji,
Z-D-R-A-V-O ZDRAVO ZDRAVO ZDRAVO!!!