Prva smjena i Put izazova dan treći

Ovo jutro sam se probudila uz pjesmu i nakon lične higijene sam došla do sportskih terena. Tu nas je čekao sportista, spreman za jutarnju gimnastiku, a i kao što sam rekla danas je bilo malo intenzivnije. Nakon toga je nastupio doručak koji nam uvijek da taj višak energije koji svima fali ujutru. Tu energiju smo odmah potrošili na plesnoj radionici sa vodnicom Teom i Kaimom iz 4. voda. Ples i pjesma su nam definitivno bili obilježja dana. Jutarnje kupanje je kao uvijek bilo opuštajuće, a sportista je vrhunski uradio svoj posao. U kampu nas je dočekao ručak, nakon kojeg je sljedio strogi odmor. Kada smo krenuli na plažu, opet nas je pratila pjesma, a to garantira dobru energiju na kupanju.

Moram priznati, najavljivanje kupanja za moj vod mi je najdraža rečenica za čuti u kampu, a na drugom kupanju sam je čak dva puta čula!!!! Ali, svemu dobrom dođe kraj, pa smo se vratili u kamp i počeli sa radionicama, Put izazova je sa instruktoricom Ajom imao radionicu Radio Mileva, prijatelji iz Odreda izviđača “Prvi dobrinjski” su bili na adrenalinskom parku, a mi smo radili poligon koji je spremio sportista. Nisam bila spremna za taj iznenadni test spretnosti, ali mislim da sam se dobro pokazala s obzirom da je moj vod bio 3. najbrži. Večernji zbor je ponovo bio pun kreativnih i smiješnih pozdrava, ali ovaj put je briljirao 1. vod. Na tom zboru je također najavljeno da je KZP Disko!!!!

Disko je bio baš zabavan, a sva energija nam je potrošena u plesu, uključujući i one koje smo ranije naučili. Šaljem vam izvještaj u nadi da ćete osjetiti bar dio pozitivnih vibracija koje bruje po kampu, a do sljedećeg susreta Z-D-R-A-V-O ZDRAVO ZDRAVO ZDRAVO!!