Donosimo vam priče o trećem danu sa INTERETNIČKOG KAMPA One dream

Treći dan interetničkog zimskog kampa ONE DREAM, u goste nam dolaze Aja, Hamza i Zeko.

Ranim jutrom nas je probudio snijeg ali nije dugo potrajao tako da smo nastavili sa svojim aktivnostima u domu. Učesnici planinarskog doma su sa Ajlom pravili kovertice za tajne prijatelje, dok su učesnici gornjeg doma sa našim današnjim gostom Hamzom Isakovićem izasli na snijeg i pripremali stazu traganja koja će se realizovati 4. dan kampa. Nakon jutarnjih aktivnosti u drugom bloku gostovao nam je Zekerijah Zeko Avdić i održao radionicu NAPRAVI POKLON PRIJATELJU, sa kojim su učesnici imali priliku da vlastitim rukama naprave narukvicu, maske i bedževe.

Nakon ručka i predaha održali smo radionicu LEDOLOMCI I GLUMCI sa Ajom Borić. Naime zadatak je bio da razbijemo sav led koji se okupio ispred našeg donjeg doma raznim igricama, od kojih su neke bile igre opažanja, igre imitiranja, a i jedna vrsta kaubojskog dvoboja. Nakon što smo se zagrijali i otopili sav led, dobili smo zadatke za vecerasnji Kulturno-zabavni program. Već dobro poznate bajke i pripovijetke smo prilagodili našim izviđačkim pričama i lekcijama koje smo učili za vrijeme zimovanja. Imali smo Pinokia koji je naučio da ne treba biti nasilan, Djevojčicu i čarobni grah koja je naučila da ne treba krasti, Alisu u zemlji čudesa, Princezu i žabu, Ljepoticu i zvjer, te naše najmlađe učesnike u predstavi Čarobnjak iz Oza.

Večerašnji KZP je u režiji poznate voditeljice Aje Borić, a u realizaciji učesnika kampa sa skečevima koje su spremili tokom dana.