Četvrti dan INTERETNIČKOG KAMPA na Smetovima

Četvrti je dan INTERETNIČKOG KAMPA ONE DREAM protekao u znaku STAZE TRAGANJA koje smo zajedno sa Hamzom spremili za učesnike donjeg doma.
Po završetku jutarnje higijene i doručka u prvom bloku smo odradili radionicu kanta vode sa Ajlom. Svi su na napiru napisali jedno loše sjećanje i uz pomoć vode svi izbrisali po jedno sjećanje koje bi smo voljeli zaboraviti.
Nakon prvog bloka na red je došla STAZA TRAGANJA. Na stazi smo imali 5 kontrolnih tački koje su morali pronaći dešifrovanjem zagonetki.

Za zadatke smo imali napraviti mini snješka, kreativnu fotografiju sa panoramom Smetova, ubaciti zaleđene kugle u koš, osmisliti pozdrav ekipe i testirati koja je to ekipa najbrža u spuštanju na kontrolnoj tački bob staza. Učešće je uzelo 8 ekipa, ekipa Crvena jabuka, Pčelice, Lutalička čvrka, Tulumbe, Babarovci, Bingove grožđice, Sandale i Javorovi listovi.
Najbolji plasman su ostvarile ekipe:
1. Tulumbe
2. Lutajuća čvrka
3. Sandale

Uz pomoć posljednje radionice u sklopu SAFE FROM HARM pod nazivom prihvatna kampanja svi vodovi su zajedno i pojedinačno predstavili šta su to naučili tokom prethodnih dana.
Do večernjeg zbora napravili smo koverte, završetak tajnih prijatelja gdje smo svi napravili koverte i ubacili poruke svojim prijateljima.
Za zadnju noć KZPa smo imali nezaboravnu noć uz bend i čak četiri torte, naime proslavili smo rođendan naših učesnika Atine Tomičević, Ernesta Badnjevića i Anastasije Tomić.
Ostanite u pripravnosti i u narednom izvještaju saznajte ko je to bio najbolji poletarac i pčelica a ko izviđač i planinka ZIMSKOG INTERETNIČKOG KAMPA • ONE DREAM •