Završena prva smjena zimovanja na Smetovima

U sklopu tradicionalne akcije izviđačko zimovanje, na Smetovima, u Domu izviđača i radioamatera I smjene je organizovana u periodu od 4. do 8. januara 2023. godine.

Učesnici smjene su pretežno bili između godišta od 2005. do 2016. podjeljeni u četiri jedinice koje su vodili, mlađe planinke i izviđači, koji nemaju završen IKŠ: Ema Duraković, Selena Murga, Jasmina Mešinović, Adian Zečević i Denis Lončarić.

U ovoj smjeni je bilo ukupno 21 učesnika, koje je vodila Iman Dulaš iz Odreda izviđača „Smet“.

Okvirno u ovoj smjeni je bilo 24 učesnika, uključujući starješinu Sakiba Halilovića, domaćina Vladimira Tucu i kuhara Jasmina Imamovića.

RAD ŠTABA SMJENE

Po mišljenju jedine vodnice štab je funkcionisao odlično. Prije početka smjene vodnica Iman Dulaš je odlučila napravit 5 jedinica i staviti 5 podvodnika da ih vode. To im je bila praksa pred IKŠ, i prije sastavljanja svoga voda. Uz njihovu pomoć i pomoć čika Pixi-ja, čika Vlade i kuhara Jasmina, smjena je funkcionisala bez ikakvih problema. Komunikacija sa starješinom smjene, i domaćinom Doma je bila korektna. Svaki dan se dogovaralo o programskom sadržaju, i zaduženjima dežurnih učesnika tokom obroka. Sastanak štaba se odvijao svaku noć nakone večere, kao i evaluacija pređenog programa pred početak kulturno zabavnog programa. Vodnica uz svoje stečeno znanje, svima je objasnila stvari koje nisu znali. Programske aktivnosti i KZP su se dogovarali poslije svakog povečerja uz prisustvo podvodnika. Većinom su djeca zajedno sa starijima vrijeme provodili vani. Drugog dana su nam došli gosti Radio klub „Zenica“, poslije toga je nastupio adrenalinski park.

Na samom kraju smjene proglasili smo najbolje:

Hana Tokalić– najbolja pčelica

Denijal Vidimlić– najbolji poletarac

Selena Murga– najbolja planinka

Denis Lončarić– najbolji izviđač

Pored toga bitno je pohvaliti i slijedeće učesnike: Ema Duraković, Jasmina Mešinović, Adian Zečević, Nedžla Spahić, Ajna Čerim, Emina Dedić;

Z-D-R-A-V-O

Izvještaj sačinila:

Iman Dulaš