“Mimoza” Herceg Novi

⚜️Proteklog vikenda, naši izviđači prepustili su se čarima Herceg Novog, sa žarom iščekujući da obilježe još jednu nezaboravnu “Mimozu 2024”.
🔎Dani mimoze su tradicionalna manifestacija koja se održava obično u februaru. Ova manifestacija slavi dolazak proljeća i obuhvata različite događaje poput koncerata, izložbi, karnevala i drugih kulturnih aktivnosti.
💕S ponosom smo bili gosti našim dragim prijateljima iz Odreda izviđača “Orjen” Herceg Novo, koji su se pobrinuli da naš boravak bude ispunjen radosti, ostavljajući nam nezaboravne trenutke za pamćenje. Obišli smo svaki kutak Herceg Novog, i naučili tradicije samoga grada.
🇲🇪Druženje sa prijateljima, susretanje sa novim ljudima i obnavljanje starih veza donijeli su nam osjećaj zajedništva i pripadnosti koji ne može biti zamijenjen ničim drugim.
👋Napustili smo Herceg Novi, ali u našim mislima će ostati urezana sjećanja na ovu čarobnu avanturu koju smo zajedno proživjeli. Jer istinsko bogatstvo leži u iskustvima koja delimo sa onima koji su nam bliski.
A vi dragi čitaoci iščekujete izvještaje sa naših sastanaka, i do slijedećeg susreta
Z-D-R-A-V-O