Pogledajte kako je bilo zadnji dan u kampu na Kapeli

🏕️💫Zadnji dan interetničkog izviđačkog kampa “One Dream” odlučili smo provesti u kampu na Kapeli. Jutarnje aktivnosti su prošle po planu: gimnastika, doručak i najdraži dio – smotra šatora. Današnji program je uključivao takmičenje za vodove. Vodnica Adna je imala kontrolnu tacku natociti kantu vode, Anabela panoramski snimak, Jan i Davud takmicenje u sklapanju šatora, a Andre i Sara poligon skakanja u vreći.

Nakon ručka smo imali još jednu igru koja je donosila najviše bodova. Natjecanje između dvije vatre je bilo neizvjesno. Ostatak dana smo proveli uživajući i odmarajući se, dok su stariji članovi pripremali veliku logorsku vatru.

Nakon večere smo održali svečano zatvaranje kampa. Predsjednik SIGZ-a, Edin Šarić, i starješina Ernest Badnjević su se obratili prisutnima. Ernest Badnjević je i zvanično zatvorio ovogodišnji ljetni kamp.

Današnje takmičenje su osvojili:
Treće mjesto – 5. vod
Drugo mjesto – 3. vod
Prvo mjesto – 4. vod

Nakon toga smo proglasili i ostala priznanja:

Najbolji vod – 5. vod
Najbolja vodnica – Dajana Dakić
Najbolji izviđač – Kerim Bašić
Najbolja planinka – Maja Popratin
Najbolja pčelica – Adna Cogo
Najbolji poletarac – Marko Gvozd

Hvala svima koji su učestvovali, kao i onima koji su pratili dešavanja našeg kampa. Ovaj ljetni kamp označava kraj našeg interetničkog projekta “Jedan San”. Nastavit ćemo sanjati svoje izviđačke snove do narednog kampa. ZDRAVO!