Decenija Festivala izviđačke pjesme

Sinoć je održan 10. FESTIVAL IZVIĐAČKE PJESME koji je kao i proteklih devet edicija realizovan pod direktorskom palicom Zekerijaha Avdića Zeke, te divnim i nadareni članovima naše organizacije.

Prvi Festival izviđačke pjesme u Zenici održan je 2013. godine. Tim festivalom započela je tradicija koja traje već 10 godina. Tog prvog Festivala, pjevali smo obrade starih, mnogima poznatih, izviđačkih pjesama, a do danas smo na festivalima predstavili preko 50 novih izviđačkih pjesama, čiji autori dolaze iz Zenice, Prijedora, Sarajeva, Novog Pazara, Poljske, Mostara, Konjica, Osijeka, Beograda i mnogih drugih gradova iz države i regiona.

Sinoćnje izdanje nam je dokazalo da pjesma, ono što svakog izviđača veže može da traje deceniju i više, da će trajati još toliko i duže. Edicija sa publikom od circa 600 ljudi, 17 pjesama i 13 izvođača iz 7 mjesta.

Tokom festivala su nam se obratili predsjednik Saveza izviđača Grada Zenice Edin Šarić – Šara te je dobio čestitku za rođendan od strane skautskih veterana, a nakon njega nam se obratio konzul Poljske u Bosni i Hercegovini Bohdan Korzeniowski.

Nadamo se da ćemo vas vidjeti na još naših festivala, a da ćemo još duže se družiti uz izviđačke pjesme .