Dan pjesme 4. smjene

Sunčano jutro je skupilo prijatelje iz raznih krajeva spremne za nadolazeći dan.

Prvo odredište bio je adrenalinski park, koji je služio kao prava proba hrabrosti i zajedničkog duha. Uzbuđenje i smijeh ispunjavali su zrak dok su se penjali i prelazili prepreke, stvarajući neraskidive veze i pobjeđujući izazove zajedno.

Nakon što su se umorili od adrenalinskog uzbuđenja, grupa je otišla na plažu, gdje je blistavo jezero pozivalo da uđu u njegove osvježavajuće vode. U međuvremenu, Zenički duvački orkestar pripremao je posebnu radionicu ritma. S bubnjevima u rukama, prenosili su svoju ljubav prema muzici i ritmu, uvodeći sve prisutne u čaroliju melodija i udaraca. Polako, i naši gosti iz Sandžaka, Osijeka, Poljske i Ukrajine su se pridružili radionici, stvarajući zajedničku harmoniju koja je povezala različite kulture.

Kako je sunce polako zalazilo, večernje svjetlo obasjavalo je mjesto na kojem su se odvijale pripreme za Festival Izviđačke Pjesme. Svi su danima marljivo vježbala svoje nastupe, stvarajući čaroliju riječi i nota.

Konačno, dugoočekivana noć je stigla, a Festival Izviđačke Pjesme započeo je s veličanstvenim aplauzom. Nadareni izviđači su pjevali, bubnjevi su pulsirali ritmom srca, a Duvački orkestar iz Zenice svojom je izvedbom oduševio prisutne.

Za povečerje se spremamo puni uzbuđenja, a do sljedećeg susreta vam saljemo veliki pozdrav!