Svečana ceremonija zatvaranja izviđačke kadrovske škole

Sedmi dan izviđačke kadrovske škole prvog i drugog stepena. Za današnji dan smo realizirali ceremoniju svečanog zatvaranja ovogodišnje izviđačke kadrovske škole.

Nakon jutarnjih aktivnosti, učesnici su radili na uređenju kampa za svečanu ceremoniju. Na svečanoj ceremoniji zatvaranja prisustvovali su ministrica financija ZDK Dženana Čišija, ministar privrede ZDK Samir Šibonjić, ministrica za nauku, kulturu i sport ZDK Draženka Subašić. Na svečanoj ceremoniji su se obratili Edin Šarić, predsjednik SIGZa, i Ernest Badnjevic, starješina OI dr. Mladen Stojanović.

Pomoćnica gradonačelnika Fuada Kasumovića za socijalnu zaštitu, Sumea Mujakonović, pozdravila je sudionike i obećala da će grad Zenica nastaviti pružati podršku Savezu izviđača grada Zenica u radu i unapređenju uslova izviđačkog centra na Boračkom jezeru. Amra Mehmedic, premijerka Zeničko-dobojskog kantona, obratila se učesnicima i uručila nagradu za najbolju polaznicu drugog stepena, Lejla Smajlovic (OI Plamen Banovići).

Ovim putem se zahvaljujemo i svim medijskim kućama koje su prisustvovale ceremoniji: Federalnoj TV, BHT1, RTVZe, Oslobođenju, Feni i drugima.

Nakon ručka i kupanja, nastavili smo s programom za sedmi dan. Gost predavač drugog stepena bio je prof. Mirza Oruč s temom nenasilne komunikacije i rješavanja konflikata, dok je instruktorica Lejla Sarajlić-Fejzić održala radionicu na temu komunikacije za prvi stepen .

Za večernji program, štab škole je pripremio iznenađenje za sudionike drugog stepena, dok je za prvi stupanj održan test izviđačkog znanja sa starješinom Zekerijahom Avdićem-Zekom. Nakon čega smo svi uživali uz logorsku vatru.