25. Svjetski izviđački jamboree Koreja

25. Svjetski izviđački jamboree održat će se od 1. do 12. augusta 2023., u SaeManGeumu, Jeollabuk-do, Republika Koreja! Ovo je drugi put da će Korejska skautska organizacija biti domaćin, budući da je 17. Svjetski izviđački Jamboree održan u zemlji 1991. godine. Također će obilježiti 100. godišnjicu Korejske izviđačke organizacije, prekretnicu koju ćemo svi zajedno proslaviti 2023. godine.

25. Svjetski izviđački jamboree omogućit će mladim ljudima da ostvare svoje snove, sklope prijateljstva s ljudima iz različitih kultura i sudjeluju u sigurnom, uključivom i održivom programu. Program je osmišljen oko nekoliko ključnih elemenata: Izviđanje za život, Pametno i znanstveno, Sigurno i sigurno, Održivost i ACT: avantura, kultura, tradicija.

Tema Jamboreeja je „Nacrtaj svoj san“, što predstavlja našu spremnost da prihvatimo ideje i mišljenja mladih i stvorimo im priliku da ostvare svoje Jamboree snove. “Nacrtaj svoj san!” izražava želju da članovi skautskog pokreta 25. Svjetski skautski jamboree pretvore u vlastiti festival i kroz taj događaj razvijaju svoje snove.

Izvor: scout.org