Prva smjena i Put izazova dan drugi

Jutro drugog dana je započelo prvom gimnastikom smjene koju je sportista predvodio. Ja se nisam umorila, ali sam čula da se za sutra sprema veći izazov. Čula se zborna, otišli smo na doručak , a nakon njega smo počistili kamp i počeli sa radionicama.
Dok su mali prijatelji pravili koverte prijateljstva, stariji su bili zaduženi za jarbolište, pa smo donosili i redali kamenje i prije plaže napravili lijep tlocrt za buduće jarbolište. Kako sam i rekla, rad na jarbolištu je zaustavilo prvo kupanje, moj najdraži dio dana!!

Plaža, druženje, topla voda, sunce, nema ništa ljepše. Ali svemu lijepom dođe kraj pa smo se uputili prema kampu za ručak, koji je uvijek spremljen sa ljubavlju, koji nahrani i najgladnija usta tabora. Čekao nas je strogi odmor, i onda ponovo plaža!!! Primjetila sam da su KZP-ovci ostali u kampu, baš me zanima kakav spektakl spremaju za večeras. Poslije plaže i kratkog odmora opet smo se vratili na rad.

Mali skauti su proradili na svojim pismima, raja s puta izazova je imala predavanje o cvorologiji, a mlađi vod je isao na adrenalinski park. Mi smo nastavili rad na jarbolištu, a mogu se pohvaliti da smo ga dobro odradili. Lijepo je vidjeti zbor izviđača koji stoji ispred nečeg što su tvoje ruke pravile. Taj isti zbor je bio pun kreativnih pozdrava od svih vodova, iako mi je najbolji bio od najmlađih . I da, saznali smo sta se spremalo dok smo bili na plaži – ZMIJA!!!

Kulturno zabavni program mi se svidio više nego sinoćnji, a zadaci su bili mnogo kreativni. Čak sam bila vođa ekipe!!! Neke kontrolore je bilo lagano naći, dok smo neke jedva našli. Iako nismo pobjedili, meni je KZP bio baš zabavan, i sad dok se spremam za povečerje, šaljem vam ovaj tekst i jedva čekam da vam pričam o sutrašnjem danu.

Do tad, Izvidjački pozdrav

Z-D-R-A-V-O ZDRAVO ZDRAVO ZDRAVO!