Otvoren adrenalinski park “Poletarac i Pčelica” na Smetovima

Danas je na izletištu Smetovi i zvanično otvoren adrenalinski park sa zip-linom za dječake i djevojčice.

Povodom našeg jubileja od 70 godina postojanja u Zenici ovo je samo jedan od mnogih projekata koje realizujemo ove godine. Od osnivanja izviđača u Zenici 1952. nesebično se trudimo doprinijeti našoj zajednici kroz projekte, edukacije i obrazovanje. Mnoge generacije mališana su bile dio našeg pokreta, po dobroj zabavi i igri većina nas poznaje. Zbog njih i svih budućih generacija, danas smo na Smetovima bili zajedno da otvorimo adrenalinski park POLETARAC I PČELICA.

Park je namjenjen dječacima i djevojčicama uzrasta od 4 do 12 godina, u parku se nalazi adrenalinski park pod nazivom POLETARAC u dužini od 80 metara i zip-line PČELICA u dužini od 30 metara. Adrenalinski park je smješten na rastegnutim sajlama između drveća. Za park je osigurana potrebna sigurnosna oprema i prikopčana vezom za sigurnosnu sajlu koja se nalazi iznad svih vježbi.

Na samom početku otvaranja obratio nam se predsjednik Saveza izviđača Grada Zenica gospodin Edin Šarić. Svečanom otvorenju prisustvovao je i gradonačenik Grad Zenice gospodin Fuad Kasumović, koji je u obraćanju istakao važnost naše organizacije za mlade ljude u današnjem vremenu i njihov boravak u prirodi. Iz minstarstva privrede ZDK otvaranju su prisustvovale Dženita Horić i Amra Pojskić.

Svečano otvaranje našeg parka učinili su pčelica River Arin-Delić i poletaraci Emin Serdarević i Jan Popović.

Zahvaljujemo se i našim mališanima čanovima Cicibana iz vrtića Mala tratinčica, JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica te učenicima 4. razreda Katoličkog školskog centara Sv. Pavao Zenica. Koji su prisustvovali zvaničnom otvaranju i među prvima prešli prepreke na našem adrenalinskom parku.

Još jednom se zahvaljujemo našim donatorima bez kojih naša ideja ne bih bila moguća. Zahvaljujemo se Ministarstvu za privredu ZDK koji su nam pomogli u izgradnji sa donacijom od 10 000 KM i Gradu Zenici sa donacijom od 5000 KM, kao i našim izvođačima radova klubu ekstremnih sportova „Scorpio“.

Nadamo se da će novi sadržaj na izletištu Smetovi privući sve roditelje a dječacima i djevojčicama pružiti zanimljiv boravak u prirodi.

.