Izviđači Zenice i Prijedora svečano otvorili projekat “One Dream / Jedan san”

Ovog   utorka  26.07  u izviđačkom centru na Boračkom jezeru, izviđači Zenice i Prijedora su ponovo zajedno započeli još jednu lijepu priču svečanom ceremonijom otvorenja Interetničkog kampa “One Dream”. Umjesto suhoparnih saopštenja šaljemo vam skraćeni pregled jučerašnjih dešavanja iz ugla naših mladih učesnika koji čine PR team kao i prateće fotografije.

OTVOREN INTERETNIČKI KAMP I PROJEKAT “JEDAN SAN”
Drugi dan našeg kamp  počeo je pravom manifestacijom. Uz prisustvo mnogih lica iz polja kulture i obrazovanja, kao i počasnih gostiju:  gradonačelnika Grada Zenice g-dina Kasumović Fuada i pomoćnika ministra sektora za kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona g-dina Tokić Marinka, u našem kampu svečano je otvoren interetnički kamp “JEDAN SAN – ONE DREAM”.

Učesnici su, zajedno sa gostima, imali priliku uživati u inspiraivnim govorima naših starješina, kao i čuti divne zvukove himne ovogodišnjeg projekta. Moramo istaći da se ovaj kamp održava pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH, gradu Zenica kao i gradu Prijedor bez čije podrške ne bi bilo moguće uživati u svim sadržajima pripremljenih za ovih 8 dana.

Što se tiče tih sadržaja, nakon same ceremonije otvaranja kampa učesnici su imali prvo kolo igrica u vodi igrom “povuci – potegni” u kojoj su pobijedili 7. vod. Jedva smo izbjegli kišu užurbanim korakom do kampa, a nakon večere u okviru KZP-a igrali smo igricu Nemoguća misija, poznatu svakom izviđaču ovog kampa kao ultimativna igrica za upoznavanje sa ŠTAB-om, kampom i drugarima iz voda. Nakon prezentacije već pomenutog KZP-a (čij dio možete vidjeti u današnjoj galeriji), odmah smo utonuli u san.
Čeka nas sutrašnji dan, a do tad, šaljemo vam jedan izvđački pozdrav:
Z-D-R-A-V-O

P.S.  Zastavu su podigli Sven Zrnić i Hanad Huseinspahić a spustili Iris Draganović i Emir Zadić.