POLETARCI I PČELICE – Sjećanje na TREĆU SMJENU ( by Lejla Begić)

Kadar treće smjene nas nije zaboravio. Nakon kratkog predaha, navili su satove u 23.49 da probude  vašu dragu redakciju i objave događanja trećeg i četvrtog dana. 😀  Pa da zavirimo šta se to dešavalo na “gornjem domu”   14. i 15. januara 2022.  Saznajmo ko im je zalutao u gornji dom, te koja je najboooolja večera…

Smetovi 14.01.2022
Došli smo do trećeg dana, nama omiljeni, sredina, ni tamo-ni vamo.
Kroz pospane okice vidjeli smo naše vodnice kako se ušunjavaju u naš mali svijet, međutim ovaj put smo bili spremni!
Trčećim korakom uputili smo se na jutarnju higijenu iiiii doručak. Bez doručka nema sankanja!
Dan ne može započeti bez smotre, pa je tako bilo i ovaj put. Vodnice su danas ustale na lijevu nogu, izgleda? Dva prevrnuta kreveta su tužno ležala u muškoj spavaonici. Mada tu nam nije bio kraj, dobili smo radionicu pravljenja koverti. Šuškalo se da postoje simpatije, moju vam neću otkriti (wink) Ovaj put strogi odmor je bio skraćen ali vodnice su imale najbolji razlog za to, sunčan dan se trebao iskoristiti. Odjurili smo na sankanje sa našim načelnikom Evelom ( imamo načelnika, prava slika crnog bika- naš je ipak bio dobar drugar), odveo nas je čak na duuuugo očekivanu toplu čokoladu, nama omiljeno. Putem ka gornjem domu, odjekivale su izviđačke pjesmice, tako su nam prenjele vodnice. Ali zašto vodnice nisu išle na sankanje sa nama? Reći će nam sutra? Dogodila se iznenadna posjeta, greškom zalutajući Eko forum nam je donjeo grickalice a za tako kratko vrijeme, osvjetlali smo obraze naših vodnica, ponosno su stajale. Pripreme za KZP su protekle u zajedničkom druženju sa vodnicama Anelom i Lejlom, naš mali svijet je bio otvoren i za njih, otkrili smo koju tajnu i otišli na KZP, imali smo disko. Umorni od fantastičnog dana, brzo smo utonuli u san.
Do sljedećeg dana, šaljemo Vam izviđačke pozdrave!
Z-D-R-A-V-O
Smetovi 15.01.2022
Zadnji cijeli dan, bliži se kraj našeg zimovanja. Ovo jutro smo ustali prije naših vodnica, umorne od čuvanja i davanja najboljih zagrljaja. Igrica se okrenula i mi smo probudili naše vodnike ali oprezno, ipak su zaslužile! Doručak kao i uvijek je bio je postavljen za sekund i topli čajevi su nas čekali. Opet smotra… ali dobili smo mnoštvo pohvala, naučili smo pravilno predati raport i odraditi zadnju smotru na zimovanju.
Za današnju radionicu vodnice su pripremile iznenađenje, bili su to kolaaaaaaaačiii. Tajna od prethodnog dana je napokon otkrivena. Jeli smo preukusne kolače i čitali porukice iz koverte, simpatije su se otkrivale i nove ljubavi stvarale. Dok je štab zasjedao i odrađivao “zvanični” posao, mi smo pričali dogodovštvine i želje za tekuću godinu.
Još jedno iznenađenje, posjetio nas je Hamza- načelnik odreda “Zmajevac” i Martina- načelnica ćete za poletarce i pčelice. Naši već poznati drugari!
Zajedno sa vodnicima i gostima iznenađenja odjurili smo na snijeg i uživali u sunčanom danu. Ne želimo zaboraviti i našeg načelnika smjene- Evela, uvijek nam čuva leđa i stavlja rukavice (wink))
Sankanje smo produžili zbog prelijepog zalaska sunca koje smo morali fotkati i poslati mamama, da znaju da smo ok! Dobili smo i po koje vještarstvo fotografa (smiley))
Najbolja večera ovog zimovanjaa jeste tntntntnt piletina sa pomfritom! Sve smo pojeli u sekundi a kuhar Jasko nam je rado dao još. Pripreme za KZP su protekle igrajući “gradova i sela”, vodnice su nas naučile ovoj igrici za koju prije nismo čuli, šokirane tom činjenicom dobili smo još jedno iznenađenje. Noćno sankanje! To je iznenađenje koje nosi pobjedu zimovanja 3.smjene. Umorni od silnih iznenađenja što prije smo ušli u vreće i počeli zadnje snivanje ove smjene.
Do sljedećeg  susreta, šaljemo Vam izviđačke pozdrave!
Z-D-R-A-V-O
Zdravo!
Zdravo!

Zdravo!