Zimovanje na Smetovima 2024.

Uzbudljivo zimsko razdoblje ponovno je stiglo, a zajedno s njim i tradicionalno zimovanje Saveza izviđača Grada Zenice. Ova godišnja manifestacija okuplja više od 150 djece, pružajući im nezaboravno iskustvo boravka na snježnim padinama izviđačkog doma.

Ove godine vam nudimo 3 smjene:
1. smjena: 04.01. – 08.01.
2. smjena: 08.01 – 12.01
3. smjena 12.01 – 16.01

Svake godine, Savez Izviđača Grada Zenice predano radi na organizaciji ovog događaja kako bi pružio izviđačima i mladim priliku da se upuste u avanture na svježem zraku, razvijajući istovremeno važne vještine suradnje i timskog rada unutar vodova.

Osim edukativnih aktivnosti, zimovanje nudi i mnogo prostora za igre i druženje. Tradicionalne igre na snijegu, sankanje i izazovi izviđačkih vještina dio su programa koji doprinose stvaranju sjećanja koja će nositi sa sobom dugi niz godina.

Posebna pažnja posvećuje se i razvoju socijalnih vještina kroz timsku izgradnju i međusobno poštovanje. Večernje priče u toplom domu, zajednički obroci i druženje stvaraju neformalno okruženje gdje se prijateljstva rađaju i jačaju.

Kroz godine, ova tradicija postala je neizostavan dio izviđačkog kalendara, pružajući djeci nezaboravno iskustvo zimovanja na smetovima u izviđačkom domu.