70 godina izviđača Prijedora

U srcu izviđačkog duha, povezanost između Zeničkih i Prijedorskih izviđača je poput snažne niti koja se proteže kroz vrijeme, spajajući nas u jedinstvenu zajednicu. Danas, u sklopu Izviđačkog višeboja, Zenički izviđači su s ljubavlju prisustvovali svečanoj 70. godišnjici postojanja Prijedorskih izviđača.

U atmosferi pozorišta, gdje se sjećanja stapaju s emocijama, kroz pjesme i kratke filmove oživljavana je bogata historija Prijedorskih izviđača. Svaka nota melodije, svaki kadar filma nosio je sa sobom priču o predanosti, zajedništvu i izazovima koje su ovi izviđači hrabro prihvatili tokom sedam desetljeća.

Zenički izviđači su s ponosom uručili poklon Prijedorskim izviđačima – slika Boračkog jezera simbolično prikazuje sve zajedničke Interetničke projekte.

Danas smo ne samo svjedoci historije Prijedorskih izviđača, već i njeni aktivni sudionici, gradeći mostove prijateljstva koji će trajati još mnogo naraštaja.

Odredu izviđača “Dr. Mladen Stojanović” čestitamo na uspješnih 7 desetljeća, i nadamo se još dužem druženju i uspješnom radu.