Erasmus+ projekat „Izviđački hod za bolji svijet” u Osijeku

Članovi naša tri odreda su u periodu od 21. do 27. juna prisustvovali treningu za vodnike koji rade sa mladima, u mjestu Kopačevo (Osijek) u sklopu Erasmus+projekta „Izviđački hod za bolji svijet”.

Naši domaćini bili su Izviđački Klub Javor, kojima se ovim putem iskreno zahvaljujemo na kvalitetnom programu i dobroj organizaciji. Učesnici projekta bili su odredi izviđača iz Sjeverne Makedonije, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Učesnici su prošli kroz razne radionice, upoznali se s eko svijetom i klimatskim promjenama, te stekli vještine rada s ranjivim skupinama mladih. Posjetili su i zračnu luku te sudjelovali u edukativnim aktivnostima o meteorologiji i zaštiti od prirodnih nepogoda.

Također su se angažirali u humanitarnim aktivnostima posjetom azilu za pse i suradnjom s udrugom Dar. Kamp je bio obilježen idejama za bolji svijet, komunikacijskim vještinama i upoznavanjem odlika pravog vođe.

Završni dan je donio posjetu tvrtki Mono i poduzetničkom inkubatoru BIOS, te su učesnici uživali u raznim aktivnostima poput vožnje Kompom, posjeta ZOO vrtu i zabavnom večernjem programu. #izvidackihodzaboljisvijet