Ekipa iz OI Lisac prisustvovala je „Majskim susretima 2023“ Banja Luka

Naš zadatak je bio da prođemo satazu izazova pod nazivom „Banja Luka kroz istoriju i legendu“. Kroz nezaboravno putovanje u prošlost i sadašnjost vodio nas je Jovan u svom fijakeru upregnutom sa dva riđana. Na tom putovanju posjetili smo:
– Gradski most
– Tvrđavu kastel
– Simbol vječne ljubavi, Safikadin grob
– Džamiju Ferhadiju
– Centar grada sa svim svojim znamenitostima
– Muzej savremene umjetnosti
– Narodno pozorište
– Park „Mladen Stojanović“
Prisustvovali smo „Banjalučkom karnevlu“, izvedbama plesača i maštovitosti kostima. Miris ćevapa doveo nas je na „Ćevap fest“ koji se održavao tih dana u gradu. Zvuk motora označavao je još jedno dešavanje „Moto fest“. Izviđačke marame koje su se šarenile upotpunile su dešavanja u gradu Banja Luka koji je taj dan odisao životom, prijateljstvom, srećom, ljubavlju u kojoj su zajednički uživale sve generacije.
Na stazi izazova imali smo osam zadataka koje smo rješavali sa zadovoljstvom. U toku staze trebali smo napraviti 7 fotografija sa određenim uslovima koji su nam pružili priliku da pokažemo svoje vještine opažanja, pamćenja, kreativnosti, organizacije i najvažnije komunikacije sa drugim (nepoznatim) ljudima. U vještini crtanja fontane pokazala se naša Hana. Svi zajedno pokazali smo sposobnost u izazovima adrenalinskog parka.
I kao što reče Jovan koji nas je vodio kroz „Majske susrete 2023“, svojim domovima smo ponijeli nova znanja i uspomene.
Hvala Danijeli i ekipi za sve gore navedeno.