U susret proljeću 2023.

U subotu 18. marta održano je 18. po redu, tradicionalno izviđačko-ekološko tačmičenje “U susret proljeću”. Svoje znanje iz ekologije, opće kulture i tradicionalnih izviđačkih vještina pokazale su brojne ekipe iz naše zemlje i regije.

Učešće u ovogodišnjem takmičenju uzelo je 37 gostujućih ekipa, te 8 ekipa iz našeg grada koje su se takmičile izvan konkurencije. Učesnici takmičenja pokazali su zavidno znanje i vještinu, te im upućujemo najiskrenije čestitke.

Izdvajamo ekipe koje su ostvarile najbolje rezultate:
1. mjesto: „Koordinatni sistem“, OI „Stari Grad“ Mostar
2. mjesto: „Svemirski burek“, OI „Petar Kočić“, Brod
3. mjesto: „Zmajini“, OI „Zvijezda“ Vareš

Izviđači Zenice takmičili su se van kategorije, te ostvarili sljedeće rezultate:
1. mjesto: „Golubovi“, OI „Lisac“
2. mjesto: „Strijele“, OI „Smet“
3. mjesto: „Uljane boje“, OI „Zmajevac“

Naši izviđački prijatelji imali su priliku učestvovati i u „Prvom izviđačkom streličarskom kupu“ u kojem je učešće uzelo ukupno 18 takmičara.

Najbolje rezultate ostvarili su:
1. Tarik Omerović , OI „Igman 92“ Ilidža
2. Rijad Fejzić, OI „Safet Ribić“ Nemila
3. Azam Šabaredžović, OI „Igman 92“ Ilidža

Za zeničke izviđače, ali i izviđačke prijatelje koji su ovoga vikenda naši gosti, “U susret proljeću” nije samo prilika da pokažu znanje i vještinu. Pored takmičarskih disciplina koje ga sačinjavaju, ovaj tradicionalni događaj obiluje i drugim sadržajima koji ga čine svojstvenim festivalom mladosti i drugarstva, te predstavlja idealnu priliku za sklapanje novih poznanstva. “U susret proljeću” za nas predstavlja dan(e) u kojima se susrećemo sa svime onim što volimo, a to su prijatelji, pjesma i avantura. U zajedničkoj misiji stvaranja boljeg svijeta, trudimo se mladima i djeci ovaj dan učiniti nezaboravnim te vam s radošću kroz fotografije prenosimo dio atmosfere u kojoj smo danas uživali.
Izviđački pozdrav,
Z-D-R-A-V-O!