Dnevnik planinki (Smetovi 10 – 11.01.)

Kako smo dobili mnošvo fotografija za 10 i 11.01., prebukiraneraznim predavanjima i ceremonijama ( proslave rođendana, ceremonije uručenja poklona, predavanje o minama … ) , naše planinke su obećale poslati tekstiće naknadno. Naša  web  redakcija vam donosi kompletnu fotogaleriju ova dva dana zimovanja, a šta se dešavalo 11.01. neka zasada bude vijest za nastavak…

DAN 3  Osvanuo je novi dan. Izviđači izviđačkog i željezarskog doma bili su pospaniji nego inače, ali za nekoliko sati sve se to promijenilo. Ovako je izgledao dnevnik dvaju izviđačica za treći dan.

“Dragi dnevniče,
Dan broj tri je bio drugačiji od ostalih. Inače se budimo naspavani i energični, aalii ovoga puta bilo je drugačije. Probudili smo se umorni i iscrpljeni. Zamišljali smo sebe u krevetu bar još dva sata. Međutim, jutarnja gimnastika nas je razbudila i pripremila za aktivnosti koje su slijedile.
Već smo bezbroj puta bile u nevolji, a jednu stvar smo naučile: posramljeno gledanje u pod nimalo vam neće pomoći. Grdnja vam ne gine. Danas se desila jedna jako šašava stvar. Nakon doručka planirana je šetnja do izviđačkog doma. Međutim, mi smo to odigrali drugačije… Pogrešno smo protumačili situaciju, te smo “nekim čudom” završili na toploj čokoladi i “nekim čudom” se nismo vratili na vrijeme. Ali, jedna takva stvar nije toliko jaka da nam uništi raspoloženje koje smo gradili tokom proteklih dana.
Nakon ovih dešavanja posjetile su nas “Pahuljice” iz izviđačkog doma te smo zajedno učestvovali u svojekakvim igrama na kreativno zabavnom programu. Tokom KZPa uživali smo, smijali se i zabavljali, a u isto vrijeme bili iscrpljeni i spremni za povečerje.
Dragi moj dnevniče, najbitnije iz svega ovoga je pouka koju smo svi izvukli: “Od sudbine ne vrijedi bježati”.
( by Iman Čago i Džena Hasanica)
#SIGZ
#70godinaIzviđačaZenice
#DaSmetoviPonovoOžive
#EkoKućaSmetoviZimovanje2023