Dnevnik izviđača i planinki – Zimovanje Smetovi 2022 ( by Iman Čago i Džena Hasanica)

Kako smo jučer  najavili, ekipa izviđača i planinki 2. smjene zimovanja Smetovi 2022.,  na čelu sa načelnicom Sarom Softić i starješinom Atifom Ljevakovićem- Aćkom,  je uspjela da se konektuje na obližnje drvo  (preciznije rečeno toplu čokoladu “kod Salčina”), napravi hot spot, a njihovi utisci idu u nekoliko nastavaka….

Dnevnik jednog izviđača (09.01.)
Novi dan, novi izazovi. Izviđači izviđačkog i željezarskog doma probudili su se naspavani i spremni za aktivnosti koje su slijedile. Budući da su bili puuni energije, sa radošću su obavili jutarnju gimnasiku a nedugo zatim i doručkovali.
Eeeh sada, slijedi zanimljiv dio..
Uslijedila je smotra. U našoj sobi desilo se nešto zanimljivo. Jedan od par prevrnutih kreveta u sebi je krio dugo zaboravljen dnevnik. To nam je dalo jednu ideju, započeti pisanje “Dnevnik jednog izviđača”. Ovako je to izgledalo…
“Dragi dnevniče, naš željezarski dom posjetile su slatke Pahuljice izviđačkog doma. Igre na snijegu u njihovom prisustvu učinile su dan još zanimljivijim. Malo kasnije, svi su se vratili svojim domovima,a izviđači željezarskog doma vrijeme nakon ručka proveli su slušajući muziku i zabavljajući se. Eeh, to je život ! Uslijedio je vodni sastanak, na kom smo sa našim vodnicima razgovarali o dosadašnjim iskustvima i imali priliku kreirati svoje zidne novine.
Na pauzi, poslije vodnog sastanka smo svoje vrijeme proveli igrajući društvene igre i potom otišli na večeru.
Kreativno zabavni program je bio ispunjen slavljeničkim duhom dvije planinke,raznim igricama i kvizovima. Poslije KZPa zaspali smo gledajući film. Ma zaspali smo k’o iz šale ! “
Tako je prošao drugi dan izviđaštva na Smetovima. Vidimo se dnevniče, pišemo ti sutra!
(Čago Iman i Hasanica Džena)